Bioderma sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Atopik Yürüyüş” düzenledi.




Türkiye’nin ilk ve tek alerji hastaları derneği olan Alerji ile Yaşam Derneği tarafından kurulan, gücünü biyoloji ve dermatoloji bilimlerinden alan Bioderma markasının destek verdiği Atopi Okulu Projesi kapsamında, atopik dermatit hastalığına dikkat çekmek amacıyla 28 Nisan Pazar günü, Maltepe Sahili’nde “Atopik Yürüyüş”  farkındalık hareketi düzenlendi.

‘Atopi Okulu’, alerji sorununa sahip ailelerin alerji ile yaşama dair doğru bilgilere ulaşabilmesi için kurdukları Alerji ile Yaşam Derneği tarafından hayata geçirilen, Bioderma markasının katkılarıyla bugüne kadar bir sürü etkinliğe imza atan bir sosyal farkındalık projesidir. Bu sosyal farkındalık projesi kapsamında; Dünya Alerji Haftası sonrasında hayatın ilk yıllarında atopik dermatit olarak ortaya çıkan, sonra; besin alerjisi, alerjik rinit ve astım olarak devam edebilen “Atopik Yürüyüş” kavramına ve alerjik rahatsızlıklara dikkat çekme ve farkındalık oluşturmak amacıyla 28 Nisan Pazar günü Maltepe Sahili’nde fiziksel olarak “Atopik Yürüyüş” hareketi düzenlendi.

Düzenlenen Atopik Yürüyüş farkındalık hareketiyle; atopik dermatit, besin alerjisi, alerjik rinit ve astımı içeren alerjik hastalıkların doğal seyrinin bilinmesi ve daha fazla kişi tarafından anlaşılması hedefleniyor.

Yürüyüşe, Alerji ile Yaşam Derneği ve Bioderma çalışanları, Atopi Okulu sosyal medya takipçileri ve projeye destek veren vatandaşlar katıldı. Katılımcılar yürüyüşte yer alan bando takımı eşliğinde başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar coşkulu bir şekilde yürüyüp, alerji hakkında el pankartlarını tutarak, çevrede bulunan kişiler arasında alerji ve atopik dermatit hakkında farkındalık yarattı.

Atopik Dermatit hakkında: Atopik dermatit, tekrarlanan, kaşıntı ve kızarıklık gibi semptomlarla kendini gösteren kronik ve enflamatuvar bir cilt rahatsızlığıdır. Tehlikeli ve bulaşıcı bir rahatsızlık olmamakla birlikte, özellikle ataklarının yaşandığı alevlenme dönemlerinde çok ciddi kaşıntıya ve uyku bozukluklarına yol açmakta; bu nedenle hem çocukların gelişimini olumsuz yönde etkilemekte hem de tüm ailenin yaşam kalitesini düşürmektedir. Atopik dermatit, genellikle genetik yatkınlık ile ilişkilendirilir. Çoğunlukla çok küçük yaşta ortaya çıkar, zaman içerisinde semptomlar azalır ve hatta pek çoğunda yetişkinliğe kadar tamamen ortadan kaybolur.

Atopik dermatit, hem genetik hem de bağışıklık sistemi kaynaklıdır. Çok kuru, hassas ve tahriş olmuş cilt, artık bariyer fonksiyonunu yerine getiremez; bu da cildi zararlı bakterilere ve alerjik reaksiyona sebep dış etkenlere karşı açık hale gelir. Özellikle cilde uygulanan kimyasal ürünler, hava değişimi, aşırı sıcak hava, terleme vs. gibi faktörler dönem dönem hastalığın alevlenmesine sebep olabilir. Bu dönemde belirtiler oldukça şiddetlidir ve atak ya da alevlenme dönemi olarak adlandırılır, bir döngü halinde kendini tekrarlar.

Hayata geçirilen Atopi Okulu kapsamında; atopik dermatitin doğası ve yaşanan sorunların giderilmesine yönelik yardımcı bilgiler sağlanması amacıyla, uzman görüşlerine ve benzer tecrübeleri yaşamış ailelerin deneyimlerine www.atopiokulu.com sitesinden kolaylıkla ulaşabilir, yaşam kalitenizi artıracak destekleyici bilgiler elde edebilirsiniz.