Seksin beyin üzerindeki etkisi nedir?

Zeka olarak erkek beyninin kadın beynin Kadın ve erkek beyni anatomik yapı olarak aynıdır. Fakat salgılanan hormonlar nedeni ile işleyişleri farklıdır. Zeka olarak erkek beyninin kadın beynine bir üstünlüğü yoktur.
Duygusal kadınlar
Kadınların daha duygusal oldukları kitaplarda yazar ve daha ince düşünceli olurlar. Tanrı erkeklere dünya kurulduğundan bu yana kadınlardan daha üstün olan fiziki güçleri nedeniyle doğa ile mücadele kadına ve çocuğuna bakma görevini vermiştir. Bence erkeklerin duygusal olarak etkilenmeleri yukarda söylediğim kitabi bilgilerin aksine daha fazladır. Erkeklerin güçlü olması gerektiği hissi duygularını saklamasına neden olmuştur.
Çevremize şöyle bir bakalım aşk için erkekler mi yoksa kadınlar mı yuvalarını kolay dağıtabiliyor? Tabi ki erkekler duygularına daha az hakim oluyor. Kadınlar duygusal,macera duygularını daha çabuk kontrol etmektedirler.
Bunun yanına kadınlara analık görevi verildiği için mens döneminde, gebelikte, luhusalık döneminde hormonları daima değişim halindedir. Hormonların etkisiyle daha sevgi dolu evlatları üzerinde daha iç güdüsel korumacı, daha sevgi dolu, çevreye karşı daha alıngan ve daha narin ve bazen daha sinirli ve hırçın olabilirler.
Kadın ve erkek beyni daha farklı şekilde mi dinlenir?
Kadın ve erkek beyninin dinlenmesi tabiî ki farklı değildir. İnsanı dinlendiren iyi bir tatil, spor, hobiler vs. gibi etkinlikler iki cins içinde geçerlidir.
Aşk beyni yorar mı?
Maalesef aşk beyni yorar. Çünkü özellikle karşılıksız duygularda kişilik yapısı da müsaitse aşk takıntıya dönüşebilir ve bir takıntı hastalığı haline gelebilir. Beyin hep bir noktaya yönlendiği için iş verimi düşer sosyal hayata adaptasyon bozulur. Sonrasında uykusuzluk ajitasyon aşırı sinir konsantre olamama gibi belirtiler oluşur. Bu durum tedaviyi gerektirir.
Seksin beyin üzerindeki etkisi nedir?
Seks fizyolojik bir ihtiyaçtır. Canlıların üremesi için gerekli olan dürtünün yüksek seviyede olması sağlıklı bir beyni ifade eder. Seks her iki cinsi de rahatlatır. Bunun için seks problemi olan kişilerde aşırı sinir, huzursuzluk, kendine olan güvenin azalması vs gibi olumsuz belirtiler görülür. Seks sırasında beyinde salgılanan hormonların erkek ve kadın için bir çok faydası vardır. Örneğin, düzenli seks ve çocuk sahibi olan kadınların bazı kanser türlerine yakalanma riskleri daha düşüktür. Bu hormonlar aynı zamanda depresyondan kişiyi korur. Düzenli seks hayatı olanların işe adaptasyonları iş verimleri artar.
Beyni dinlendirmek için detoks öneriyor musunuz? Yani tatil süresince hiç yapılmaması gereken şeyler nedir?
İki tür detoks yapmak lazım.
1) Gıda detoksu: Özellikle belli zamanlarda Fast –Food gibi hazır gıdalardan, hayvansal kökenli hazır gıdalardan kızartmalardan ve aşırı içkiden özellikle hormonlu bitkisel besinlerle beslenme hatta protein ihtiyacını baklagillerden almak, eti olabildiğince kesmek gerekir. Günümüzde doğal gıdaların azlığı maalesef bir çok hastalığın oluşmasına zemin hazırlamıştır. Bunun için yılın belli dönemlerinde gıda detoksu yapmak gerekir.
2) Zihinsel detoks: Beyinimizi işgal eden ve enerjimizi olumsuz etkileyen kişileri ve mekanları hayatımızdan olabildiğince çıkarmamız gerekir. Örneğin huzursuzluk veren iş ortamı, mutsuz ilişkiler, vb gibi.
Zeka ile beyin arasında nasıl bir ilişki vardır?
Genetik yapınında kontrolünde olan zeka çevresel etmenler ve iyi bir öğrenim hayatı ile maksimum seviyeye çıkar.
Bir olay karşısında ihtimal üretme akılı gösterir. Kişi ne kadar ihtimal üretiyor ise o kadar akıllı demektir.Zeka ise o ihtimaller arasından en can alıcıyı alıp uygulamaktır. Yani beyini etkin kullanmak ve başarılı olmak için yalnız akıl yetmez,akıl ve zeka beraber olmalıdır.
Beyinimizin gerçekten tamamını kullanıyor muyuz. Tamamen kullanmak için neler yapmalıyız?
Maalesef henüz beyinimizin çok az bölümünü kullanmaktayız. Belki de beyinin hepsini kullanabilsek çok farklı bir dünya yaratabilir ve farklı boyutları görüp algılayabilirdik.Fakat bugünkü dünya koşullarında normal zeka düzeyine sahip insanlar beyinin ancak % 3 – 10′u arasında kullanabilmektedirler.
